به گزارش ایكنا از فارس، عید سعید فطر امسال در شامگاه بیست و نهم رقم خورد و پایان بیست و نه روز روزهداری فرا رسید. در روایات آمده است که یکی از آرزوهای حضرت مریم(س) درصورت بازگشتشان به دنیا این است که در روزهای گرم و بلند تابستان روزه بگیرند.
زیرا ایشان الان در ملکوت حضور دارند و و ارزش والای این امور را متوجه میشوند؛ گرچه روزه آنچنان مفهوم والایی است که خداوند متعال در حدیث قدسی فرمود: ان الصوم لی و انا اجزی به؛ پاداش روزهداران را فقط خدای متعال میداند و خود او به ایشان عطا میفرماید.
ماه مبارک رمضان سفرهای سراسر درس و پاکیزگی بود
ماه مبارک رمضان سفرهای سراسر درس و پاکیزگی بود. در روایات آمده است که در هر شب این ماه مبارک عده بسیاری از آتش جهنم نجات مییابند و خوشا به حال افرادی که شب عید فطر را به عبادت و شب زندهداری مشغول شدند و مشمول حدیث امیرالمومنین(ع) قرار گرفتند که فرمود چند شب در سال است که مناسب است انسان همه کارهای خود را رها کند و تنها به عبادت خدای متعال بپردازد و یکی از آن شبها شب عید فطر است.
عیدهای خود را گفتن الله اكبر آذین ببندید
رسول مکرم اسلام (ص) نیز در حدیثی با بیان اینکه عیدهای خود را با گفتن الله اکبر آذین ببندید، به ما راه و رسم مراسمهای عید را نشان دادند و همچنین در حدیث دیگری فرمودند: عید فطر و قربان را با جملات لا اله الا الله و الله اکبر و الحمدلله و سبحان الله آذین ببخشید.
عید فطر، عید فطرت و بازگشت به فطرت است. آن فطرت الهی که همه ما انسانها از آن آفریده شدهایم، آن فطرتی که سبب میشود نسبت به همه همنوعان خود، حتی گنهکاران مهربان و با ترحم باشیم و از گناه او اظهار انزجار کنیم و نه خود او؛ آن فطرتی که سبب میشود آبروداری را از خداوند متعال و فرستادگان عظیمالشأنش یاد بگیریم؛ آن فطرتی که تمام خوبیها و فضائل در آن مجتمع است و از همه بدیها و رذائل دور است.
ای کاش که از برکت قرآن عظیم و انس ما مسلمانان با این کتاب الهی، فطرت الهی ما بیدار شود؛ مسئول و زیردست همه به کارهای خود بنگریم، روحانی و عامی، باسواد و بی سواد، استاد و شاگرد و … دست از منیتهای دنیایی انسانسوز و عالم خراب کن برداریم و به سوی اخلاق ملکوتی رهسپار شویم.
اشاره به آداب روز عید فطر
از جمله آداب روز عید فطر برپایی باشکوه نماز عید در هر شهر و روستا است. نمازی که از جمله آداب آن؛ پوشیدن لباسهای تمیز و سفید و اقامه نماز ه جماعت و در زیر آسمان است و یادآور نمازهای باشکوهی همچون نماز حضرت علیبن موسی الرضا(ع) است که بر تارک تاریخ به گونهای میدرخشد که مأمون عباسی نیز در همان زمان متوجه این درخشش شد و از ترس از بین رفتن حکومتش امام(ع) را از نیمه راه برگرداند و خود به نماز ایستاد!
محمدشریف حسینی، معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز استان فارس
انتهای پیام